вторник, 16 април 2013 г.

Безвъзмездната помощ за саниране вече е 75 процента



Здравейте приятели,
Днес искам да споделя една много важна новина.
Многократно сме говорили за санирането на многофамилни жилищни сгради – ползите и суперлативите от евентуално участие в програмата.
До преди няколко седмици програмата работеше, като безвъзмездната помощ беше в размер на 50 %. Това най-просто значеше, че всички дейности свързани с подобряването на енергоемкостта на сградата се плащаха петдесет на петдесет.
От две седмици вече се знае, че безвъзмездната помощ ще бъде 75 %. Условията по програмата са същите, но финансовата помощ е в много по-изгоден размер.
Важното, което всички трябва да знаят обаче е, че този процент ще важи само до 2013 г. за сградите, които вече са подали заявления за участие.
От новия програмен прозорец процента безвъзмездна помощ ще бъде в по-малък процент.
Този процент е сериозен аргумент за участие.
Лек ден и успех на сградите, които са се включили вече.

понеделник, 1 април 2013 г.

„ФАСАДА НА СЕЗОНА – ПРОЛЕТ 2013“, БАУМИТ



НОВО НАЧАЛО В ЗЕЛЕНО – КОНКУРСЪТ „ФАСАДА НА ГОДИНАТА 2013“ ЗАПОЧНА С ПЪРВА ПРОЛЕТ!
    Конкурсът отбелязва и своята десетгодишнина!  

Още преди да натежат люляците и ароматът на свежата пролет да ни омае, нетърпеливи разцъфнаха четиринадесет китни фасади в първия за 2013 етап от новия конкурс на БАУМИТ – „Фасада на годината“! Докато победителите в конкурса за 2012 г., определени само преди десет дни, все още празнуват, време е да завъртим часовника отначало, избирайки новите три победителя във „Фасада на сезона Пролет 2013“. 

Нека припомним на уважаемото жури – всички вие, какви са условията за онлайн гласуването в конкурса. Както знаете „Фасада на годината“ е разделен на четири самостоятелни състезания – „Фасади на сезона“, съответно пролет, лято, последвани от есен и зима.
На линка по-долу са подредени четиринадесет прекрасни и много различни сгради в пролетния етап. Ще забележите не само разнообразието от цветове и архитектурни хрумвания, но и категориите, в които попадат – жилищни, еднофамилни, многофамилни, административни, реставрирани, ново строителство -  изборът е голям и нелек.
Вижте тук: http://fs.baumit.bg/en/?page=sesvasada&sezon=1
Изберете най-красивата според вас фасада и гласувайте за нея, еднократно от 31 март до 31 май, 12:00 часа на обяд.
В посочения ден фасадите, събрали най-много гласове на публиката, ще заемат първо, второ и трето място, както и ще се класират за финалния кръг от конкурса през март 2014 г.
Ако имате повече фаворити сред фасадите от една колекция, може да дадете израз на своето впечатление и тук: http://www.facebook.com/BaumitBulgaria

Очакваме ви, гласувайте и може да спечелите награда в томбола!
Пролетта дойде, радвайте се от сърце!

 БАУМИТ пожелава успех на участниците във „Фасада на сезона – Пролет 2013“.