петък, 5 септември 2014 г.

Виваком полагат нова оптика

Здравейте приятели,
Искам да Ви дам малко информация, относно изкопните дейности около повечето входове в Благоевград, а предполагам, че това е практика и в други градове.
Към момента телекомуникационната компания Виваком прокарва нови оптични кабели, по които ще тече сигнал за новите им услуги – цифрова телевизия и интернет.
За полагане на кабели по тротоари, пътища и общински парцели дружеството има разрешение от община Благоевград.
Целта на проекта е да се присъединят жилищни и административни сгради, за да може при желание от страна на собствениците да се възползват от телевизия и интернет.
За да се присъедини сградата е необходимо разрешението на живущите в нея. Хубаво е нещата да са съгласувани предварително, за да се избегне дупчене по стълбището, излишни кабели, повреждане на домофони и звънци или стълбищно осветление.

Ако входът Ви реши да се присъедини задължително потърсете телефона на управителя на фирмата подизпълнител, за да може при проблем по време на ремонта или след него да се свържете направо с него.
И не на последно място следете за хигиената в стълбището по време на ремонта и след него, за да си спестите чистене след майстори.