неделя, 6 януари 2013 г.

Фасилити услуги - плюсове и минуси


Здравейте,
След многото празници и поводи за хапване и пийване е добре и да поработим малко.
Днес реших да пиша по една нова тема, нова за блога, но в никакъв случай нова като услуга.
Става въпрос за цялостното менажиране и поддръжка на сграден фонд и комплекси от затворен тип, тук спокойно мога да включа и поддръжката набизнес сгради или казано накратко фасилити мениджмънта.
Услуга, която има за цел да предложи цялостно решение на въпросите свързани с поддръжката на сграден фонд, било то почистване, ремонтни дейности, охрана, управление, реклама, профилактика на ел. и ВиК части...
Силата и преимуществото на комплексната услуга е в това, че отговорността се носи от един изпълнител, не се ползват множество фирми и „майстори”, което неминуемо увеличава цената за една и съща дейност.
Друго предимство е по-лесната комуникация и спестяването на време за реакция при проблем. Управителя на комплекса, инвеститора или собственика могат да се обадят на един човек и да са сигурни, че той ще се заеме с цялостната организация. Няма нужда да се свързват с различни доставчици на услуги. А на всички ни е ясно, че времето е пари и не е хубаво да го пилеем.
Е мисля, че изтъкнах доста плюсове, но има и минуси. Липсата на достатъчно точна и ясна нормативна уредба е предпоставка за злоупотреби от страна на недобронамерени търговци и инвеститори.
Лека вечер и успешна нова година на всички и да не забравяте да си навиете часовниците, утре е понеделник...
ПС. Очаквайте скоро новия ни сайт разработен специалноза споменатата погоре услуга.

Няма коментари:

Публикуване на коментар