сряда, 13 юни 2012 г.

Започват проверки за не регистрирани етажни собствености

Здравейте,
Не знам как да започна тази публикация, дали с приповдигнато чувство или по-семпло. С риск да прозвучи като злонамереност ще кажа, че най-накрая община Благоевград си влезе в ролята.
Какво имам предвид?
През изминалите няколко дни в целия град се разлепват съобщения до етажните собственици, в които се приканват да извършат регистрация на етажната собственост.
Крайният срок, който е даден от общинската администрация за провеждане на общите събрания е 11.07.2012 г. Дневният ред е свързан с избор на управител, приемане на правилник за вътрешния ред, създаване на книга на етажната собственост и други.
Крайният срок за регистрация в общинския регистър е 26.07.2012 г.
Много пъти съм писал по темата за регистрация, но пак ще повторя какво трябва да направят собствениците, за да не бъдат санкционирани.
Първо, вземете се в ръце! Какво имам предвид? Някой трябва да поеме инициативата, трябва да жертва време и нерви за общото благо.
Второ, сложете покана за общо събрание, в нея задължително трябва да бъдат упоменати дата и час на провеждане, дневен ред /като това може да бъде и дневния ред от съобщението на общината/, място на провеждане /най-добре е да бъде във входа/ , дата и час на връчване и връчител. Не забравяйте, че поканата трябва да бъде поставена поне три дни преди  датата на събранието.
След като сте сложили покана и започнете събранието вижте дали имате необходимия кворум. Трябва да има представители на поне 67 % от идеалните части. Ако нямате толкова, след един час трябва да имате 33 %, надявам се, че толкова ще съберете.
Имате кворум...значи всичко е наред! Изберете протоколчик на събранието, който да протоколира всички решения. Изберете и председател на ОС.
Разисквайте, избирайте, решавайте и изберете управител на ЕС, на когото да възложите да регистрира ЕС, като срока за това е 14 дневен от датата на събранието.
И най-важното, ако няма никой желаещ да изпълнява задълженията на управителя на ЕС, не забравяйте, че ние се занимаваме точно с това и то професионално.

1 коментар:

  1. Много добре, че са се заели с това. Професионален домоуправител от БГ Вход - https://www.bgvhod.com/profesionalen-domoupravitel/

    ОтговорИзтриване