сряда, 20 юни 2012 г.

Котки...

Здравейте,
Днес гледах предаването на Милен Цветков. Обсъждаха темата с бездомните кучета и колко сериозен проблем е това за големите градове, а и не чак толкова големите.
Вчера имах общо събрание в една сграда, в която имат проблем не с кучета, а с котки. Да странно е, но е факт.
Като се замисля и се огледам, котките са повече от кучетата, просто са по-малки и се крият повече и не бият на очи. Наистина не хапят, но пък разнасят бълхи, а и всички сме чували за котешката тения. Още по-лошо е, че котките живеят и се крият в мазетата на блоковете, където хората складират и съхраняват зимнина, разнасят и неприятна миризма.
Та да се върна към конкретния случай с ОС.
Във входа живее една госпожа, която храни котките от целия квартал и ги приютява в нейното мазе и коридорите в мазетата. Живущите многократно са се опитвали да се разберат с нея, но не са намерили начин.
Какво направихме?
На общото събрание се прие правилник за вътрешния ред. В чл.  Чл.28. се казва „...Забранява се приютяването на бездомни кучета, котки или други животни във входа, мазетата, стълбищните площадки и другите общи части на сградата...”.
По принцип в „Наредбата за опазване на обществения ред” на община Благоевград също е засегнато и забранено отглеждането и приютяването на бездомни животни в жилищни сгради.
Какво може да се направи от тук на татък?
Може да се наложат финансови санкции за не спазване на правилника за вътрешния ред, тъй като той е гласуван и приет на ОС и е влезнал в сила. Налагането на санкции става съгласно чл. 57 от ЗУЕС.
 Наистина изглежда, че котките не са сериозен проблем, но представете си, че малкото Ви дете ги гали и им се радва. След това започва да яде, без да си измие ръцете. Както всички се сещат котките не са третирани с антибиотици и не са ваксинирани.
Пожелавам Ви лека вечер и дано да не Ви се случва нищо от споменатото в публикацията!

Няма коментари:

Публикуване на коментар