понеделник, 16 януари 2012 г.

Нека бъде светлина!


Здравейте,
Надявам се да се възстановихте от многото празници в началото на месеца. То не бяха Ивановци, Йордановци и тн. Тежко беше, но се справихме, а пък и все пак да не се оплакваме от празници.
Искам да споделя с Вас нещо, с което се гордеем много, нашата работа придоби видим и уязвим резултат.
В един от панелните блокове, в които изпълняваме ролята управител на общите части, нямаше стълбищно осветление и това е така от може би година. Сещате се колко е неприятно да се прибираш вечер и да не можеш да си отключиш вратата. А когато асансьорът не е работил, защото е имало и такъв период, около 2-3 месеца, сами се сещата колко сериозен става проблема.
Проблемът в блока е, че в някой от апартаментите няма ключове за стълбищното осветление или където има не работят. Това от своя страна води до денонощна работа на стълбищния автомат. Автоматите горят, а и сметките са много високи. Хората решават да изключат централно осветлението, като се лишават от едно от благата на нашето съвремие – осветлението.
Каква е нашата заслуга да заработи отново осветлението?
Първо организирахме хората да проверят в кои апартаменти има ключове и в кои не там, където има дали работят.
Второ сменихме стълбищния автомат – релето.
Трето отворихме всички кутии за осветление в общите части и „прозвъняхме” цялата инсталация.
Резултатът е ясен – във входа, след дълъг период на тъмнина вече е светло. Хората могат да се приберат спокойно, без да се притесняват и да си светят с фенери, запалки и телефони.
Най-голямата радост и признание за нас са доволните погледи на по-възрастните обитатели, които освен торби, бастун, до преди да се реши проблема с осветлението е трябвало да носят и фенер.
Лека вечер и успешна седмица на всички!

Няма коментари:

Публикуване на коментар