вторник, 10 април 2012 г.

"Да изчистим България за един ден"!

Здравейте,
„Да изчистим България за един ден”! Колко величествено звучи, повтарят ни го звезди от малкия екран, водещи, политици...Толкова истински изглежда, че е почти постижимо, аха и ще почнем да чистим. По друг начин обаче стоят нещата, когато трябва да се пристъпи към действия и то не действия за изчистване на цялата България, а на изчистване на пространството пред твоя собствен блок. Мястото, на което си играят децата ти, мястото, през което минаваш всеки ден, за да отидеш на работа или на училище.
За едно такова почистване искам да споделя впечатления днес. Освен, че искам да пиша на тази тема, искам и да поздравя живущите, които се включиха и допринесоха на дело за по-добра заобикаляща ги среда. Малко е парадоксално, но живущите, които се включиха в инициативата на община Благоевград за почистване на града, на 07.04.2012 г., живеят в един от районите на града с най-лоша инфраструктура. 
Защо го споменавам ли? Защото въпросните хора имат пълното право да си седят на балкона, да белят семки и да псуват общината, че не върши нищо, докато и самите те не вършат нищо, но не! Те решиха да не чакат друг да им свърши всичката работа и въпреки прашните улици, липсата на осветление и тротоари, решиха да облагородят заобикалящата ги среда. Посадиха няколко дръвчета, туи и храсти, които бяха любезно предоставени от един от живущите. Събраха няколко чувала с боклуци и торбички. Дори влезнаха в неравна борба с избуялите къпини и храсти.
Но това не е всичко. Решиха и да направят детска площадка в близост до сградата.
Смятам, че за да ти помогне някой, трябва първо сам да си помогнеш. Ако всички последваме този пример нещата ще се променят много и в един светъл ден, може би няма да има нужда от „Да изчистим България за един ден”, защото тя ще си е чиста.
И ако някой се съмнява в истинността на думите ми, нека да види снимките, които лично направих.
Пожелавам Ви лека вечер.

Няма коментари:

Публикуване на коментар