вторник, 24 април 2012 г.

За такситата с любов

Здравейте,
Току що се връщам от общо събрание в една сграда намираща се в центъра на гр. Благоевград. Та в тази връзка реших да споделя с вас нещо, което повдигнаха живущите на събранието. Смятам, че в много сгради съществува този проблем.
Става въпрос за спазването на обществения ред или по-скоро за не спазването му. Какво имам предвид. Сградата се намира срещу кампуса на Американския университет. Това предполага събирането на много млади хора на едно място, което пък означава вдигане на шум, прибиране през нощта и т.н.
Въпросните студенти трябва да се предвижват с нещо. На помощ им идват такситата и това е най-сериозния проблем. Таксиметровите фирми са се разбрали да чакат клиентите си пред общежитията, въпреки че след стотина метра има пригоден паркинг за таксиметрови коли.
Ще попитате какъв е проблемът?
Проблемът е в това, че таксиметровите шофьори стоят денонощно на незаконната стоянка, която се намира точно пред блока, вечер вдигат много шум, изхвърлят си боклуците където решат и още неща, които заради добрия тон няма да спомена /но вие ще се сетите/.
Освен споменатото по горе таксиметровите коли заемат и местата за паркиране, на които трябва да паркират живущите.
Какво може да се направи?
Ще сигнализираме ДАИ, които трябва да контролират къде са разположени стоянките на такситата. Също и КАТ, които трябва да следят дали не се паркира незаконно и на последно място, ще пишем и на община Благоевград, която следи за лицензите на таксиметровите коли.
Дано това да даде резултат.
Разбира се, ще споделям с вас какво се случва.
Лека вечер!
П.С. От сега ви пожелавам приятни почивни дни!

Няма коментари:

Публикуване на коментар