понеделник, 24 октомври 2011 г.

Газ...Газ...


Здравейте,
 Понеделник е! За какво е време в понеделник вечер?
За нова публикация в блога ни. Традиционно всяка понеделнишка вечер нищим ЗУЕС, въпроси свързани с него и всичко друго касаещо етажната собственост.
Тази вечер в една от кооперациите, в които управляваме общите части, имаше общо събрание. Част от темите, които разглеждахме беше и възможността сградата да се включи към газоснабдителната мрежа.
Каква е процедурата, за да се случи това?
В ЗУЕС в частта, в която се говори за приемане на решения от Общото събрание и по–точно в чл. 17, ал. 2, т. 6 се казва:
„(нова - ДВ, бр. 57 от 2011 г.) за поставяне на рекламни или технически съоръжения върху сградата, за присъединяване на сградата към топлопреносната, водоснабдителната, електроснабдителната и газоснабдителната мрежа и за прекратяване на топлоснабдяването и газоснабдяването в етажната собственост - с мнозинство не по-малко от 67 на сто идеални части от общите части”.
За да се включи сградата е необходимо собствениците на 67 % от идеалните части да са съгласни. Нещата са малко като във филма „Топло”, но това е закона.
Мога да споделя, какво се случи на общото събрание, когато се повдигна темата за газта. Всички, с изключение на един собственик /човекът, който повдигна въпроса/, бяха против. Основните опасения:
-          „Ще се запалим”;
-          „Ще гръмнем”;
-          „Много е скъпо”;
-          „Абе, само това ни е притрябвало”;
Лека вечер на всички и приятна седмица.

Няма коментари:

Публикуване на коментар