сряда, 5 октомври 2011 г.

Наематели!!!


Здравейте,
Защо хората не искат да им е хубаво.? Защо на някой му идва да чупи, цапа и вандалства?
В една от кооперациите, в която управляваме общите части има системни проблеми с наемателите. Не се спазва правилника за вътрешния ред, правят се купони, слуша се силна музика. Последното изпълнение е разбиване на входната врата.
Къде е проблемът?
За мен лично, собственика на апартамента трябва много сериозно да запознае наемателите си с правилата и порядките в етажната собственост. Има собственици, които не ги интересува нищо друго, освен това да си вземат парите от наема.
Следващата спирка пред наемателите е сплотен управителен съвет и живущи. При констатиране на нарушения веднага се констатира писмено нарушението. Съставя се протокол, който се подписва се от управителя и двама свидетели и от там нататък се предвижва по каналния ред в общинската администрация, от където се издава наказателно постановление. Това са разпоредби от ЗУЕС, чл. 57.
Какви са санкциите и наказанията.
Чл. 55, (2) (Доп. - ДВ, бр. 57 от 2011 г.) Собственик, ползвател или обитател в сграда или отделен вход в режим на етажна собственост, който наруши правилата за вътрешния ред в етажната собственост и създаде безпокойство, по-голямо от обичайното, за другите собственици и/или ползватели и обитатели, се наказва с глоба от 50 до 150 лв., когато е физическо лице, или с имуществена санкция от 200 до 500 лв., когато е юридическо лице.
Това е законът и аз смятам, че за да има ред трябва да се спазват законите. В България има закони, докато си затваряме очите и смятаме, че законите са за тези, които не могат да измислят как да ги заобиколят, нещата няма да се променят.
Като управител на фирма „Кедрон 7” ще се опитам да спазя закона докрай.
Лека вечер.

Няма коментари:

Публикуване на коментар