понеделник, 5 март 2012 г.

Кал и пак кал...

Здравейте,
Времето най-накрая се затопля, почти мирише на пролет. С по-топлото време неминуемо дойде и топенето на снега, което пък доведе до кал и локви по пътищата. Не е лесно да се ходи в калта, но още по-трудно е примерно да буташ детска количка.
Всяка пролет живущите в жк. „Освобождение” и по-конкретно на ул. „Възрожденска” трябва да се справят с изпитанието на калта, налага им се да правят офролд, но в градски условия, което, ако имаш джип 4х4 не е чак толкова зле, но за живеене не е много приятно.
Какво може да се направи?
Лошото в случая е, че инвеститорите, които са строили в района не са се замислили за инфраструктурата, от друга страна хората, които са купували жилищата са мислили, че до няколко месеца улиците ще са асфалтирани и готови за експлоатация.
Това, което остава на живущите е да поискат от общината да асфалтира улицата и да създаде необходимата инфраструктура и комуникации. Хората са в пълно право, защото все пак те си плащат данъци като всички останали.
Какво направихме ние?
Уредихме си среща със зам. кмета по строителството, за да му обясним за ситуацията. Преди това обаче се свързахме с всички домоуправители на намиращите се на въпросната улица сгради и потърсихме тяхното съдействие. Всички обещаха да съдействат и евентуално да подпишат жалба.
Подготвени по този начин се срещнахме с зам. кмета. Той от своя страна се ангажира да прегледа документацията и да направи възможното в рамките на общинския бюджет за подобрение на инфраструктурата в района. Обеща, че ще се организира среща между общински експерти и живущите, за да се обсъди как може да се работи в екип.
Не ни остава друго освен да изчакаме и да видим дали ще започне работа по нашия проблем. Ако това не се случи ще инициираме съвместно общо събрание с живущите в съседните сгради и ще подготвим жалба, която всички засегнати да подпишат и ще я внесем в общинската администрация. Хората борещи се с калта предлагат да се свържем и с медии, но за сега това ще остане на заден етап.
Надяваме се, че другата пролет живущите в района ще могат да се насладят на доброто време, без да страдат от калта.
Лека вечер!

Няма коментари:

Публикуване на коментар