сряда, 9 май 2012 г.

Безнаказана работа...

Здравейте,
Започвам направо. В една жилищна сграда, в която ние се занимаваме с управлението и поддръжката има освен жилищна и административна част. В административната част има помещения с различен статут- търговски обекти, игрална зала, фризьорски салон.
Собственикът на едно от търговските помещения реши да му смени статута и от търговско помещение да стане заведение за бързо хранене.
В предишни публикации съм говорил за това как се сменя статута и какво е необходимо, така че сега няма да говоря за това отново.
Въпросният собственик, обаче започна да ремонтира помещението и да го оборудва, без да иска разрешение на собствениците и живущите в сградата.
Отидох в общината, за да проверя дали е издадено разрешение за смяна на статута, като преди това входирах жалба в деловодството, за да е всичко черно на бяло.
Оказа се, че не е издавано разрешение за смяна на статута на помещението.
Инспекторът, който следи за издаването на разрешения в района, в който е сградата, ще направи проверка и ще издаде акт за спиране на преустройството и ремонтните дейности, докато не се предостави писмено разрешение за съгласието на собствениците.
Смятам, че тук е момента да изкажа позитивното си мнение към конкретния общински служител, който веднага взе предвид жалбата и задейства иначе бавния общински механизъм.
Какъв е изводът, че всеки си прави, каквото иска и както иска. Проблемът може би е в слабия контрол от страна на контролните органи и когато контролните органи не си вършат работата е хубаво управителите на ЕС да са наясно с правата си и да се заемат сериозно с управлението, за да се предотвратяват нарушения.

Няма коментари:

Публикуване на коментар