четвъртък, 31 май 2012 г.

Пожар, ремонт и щастлив край.

Здравейте,
Тази седмица се случват много „интересни” неща.
Пироман запали един жилищен вход, за голям късмет пораженията са незначителни на фона на страха у хората. Наложи се една вечер да прекарат без електричество, защото имаше изгорели и стопени кабели, но на другия ден всичко се оправи. Канализационните тръби също бяха изгорели, но ги сменихме много бързо и поне канализацията можеше да се използва. Предстои общо събрание, за да се обсъди как да се предотвратят подобни проблеми в бъдеще. Вариантите са няколко. Видеонаблюдение, застраховка на общите части, наемане на охрана и т.н.
На фона на лошото, за да получим ефекта на „съспенса” ще споделя и нещо хубаво.
В предишни публикации съм писал за една жилищна сграда, в която има проблеми с покрива. Той е в гаранция и инвеститорът трябваше да отстрани проблемите за негова сметка.
Е, това вече е факт! Запознахме писмено инвеститора с решението на общото събрание и за варианта да бъде принуден да отстрани ремонта. Той както изглежда си е взел бележка и преди няколко дни бяха подмазани капаците на покрива и подменени счупените керемиди.
Хубаво е, когато всичко свършва добре!
ПС. Времето през почивните дни ще е слънчево и топло. Най-накрая ще почувстваме, че е лято. Прекарайте хубавите почивни дни с любимите хора.

Няма коментари:

Публикуване на коментар