сряда, 16 май 2012 г.

Глутница кучета

Здравейте,
 Ей, дъждовна седмица. Не спря, което пък е добре като се замисля, защото сега му е времето.
Днес се чудих за какво да пиша и реших да Ви споделя за един доста наболял проблем. Наболял и даже хапещ и то не само в София и другите големи градове, а в цяла България.
Може би сте се сетили вече, че става въпрос за бездомните кучета или домашните, но без паспорти, ваксини и пуснати да се разхождат произволно.
Подобен проблем имат наши клиенти. Срещу тяхната сграда се строи нов жилищен блок и както на всеки строеж, така и на този не липсват боклуци, шум, общи работници с цветущ език, но това не е всичко. Освен споменатото на строителния обект има и няколко кучета пуснати да се разхождат свободно, покрай тях се събират и още бездомни кучета и става глутница.
Според инвеститора, кучетата играят ролята на охрана. Това е добре, няма лошо, НО!
Около обекта липсват заграждения, няма обозначителни табели, че обекта се охранява с кучета и кучетата не се връзват, нито през деня нито вечер.
Съмнявам се, че имат паспорти и имунизации.
Хората се разхождат или прибират и минават в близост до строежа, там ги чака глутница кучета. Да приемем, че за възрастен минувач не е чак такъв проблем, но за децата е.
Какво направихме?
Сигнализирахме на общинската служба отговаряща за бездомните и безпризорни кучета и те се заеха със случая. Ще бъдат прибрани всички кучета без паспорти и каишки.
Дано да нямате подобни проблеми, но този конкретен случай още веднъж показва колко лоши са хората един към друг, никой не мисли, че утре неговото куче ще нахапе детето от отсрещния блок.
Лека вечер!

Няма коментари:

Публикуване на коментар