четвъртък, 29 септември 2011 г.

Възможности за саниране


Здравейте,
Преди един месец беше пуснат в онлайн пространството официалния ни сайт.
След един месец той е посетен от приблизително 1000 уникалния потребител. Средното прекарано време на сайта ни е 4 минути. Най четените посещаваните страници са тези и услугите ни.
Надяваме се и за напред сайта да се радва на такъв интерес и на него Вие да намирате полезната информация, която търсите.
Днес ще споделя малко впечатления от една среща, на която присъствах. Събитието беше организирано от ПроКредит Банк, темата беше новата им кредитна програма „Енергийна ефективност”.
Важното за нас е възможността в програмата да се включат и сдружения на собствениците, регистрирани съгласно ЗУЕС и вписани в общинския регистър. Може да се кандидатства от името на етажната собственост, като в зависимост от мярката, по която се кандидатства са различни и процентите на безвъзмездна финансова помощ, като започват от 20 % и могат да достигнат до 35%. Условието е да се правят цели стени – от кота таван до кота нула /ако ще се търсят средства за финансиране на изолация, включваща и общи части/. Друго важно нещо е, че първо трябва да се съгласуват дейностите с банковите служители и тогава да се пристъпи към действия, няма да може да се кандидатства за финансиране на дейности, които вече са изпълнени.
Безвъзмездната помощ се отпуска след приключване на финансираните дейности и тяхното одитиране.
Това е още една добра възможност да се направи ремонт на общите части и да се подсигури финансово. Разбира се процентът на безвъзмездна помощ е доста по-малък от този по евро проектите за саниране на многофамилни жилищни сгради.
Лека вечер.

Няма коментари:

Публикуване на коментар