вторник, 6 септември 2011 г.

Единството на един народ


Честит празник!
Днес, може би повлиян от духа на празника, реших да попиша за единството. Понеже не съм голям специалист, а и все пак всеки си гледа от „неговото прозорче” ще разсъждавам върху единството, но не къде и да е, а в един средностатистически панелен блог /не искам да обидя никой, нито строителите, нито обитателите/.
Там съединението и единството сила ли са, ако са какво могат да променят, как могат да повлияят на общото единство на Българина, на неговото уважение и достойнство.
Вече Ви казах за информационната кампания, която организираме. Обикаляйки почти целия град, видяхме много различни „единства”. Имаше блокове, в които единството е сътворило чудеса - нова входна врата и дограма, боядисан вход, пощенски кутии и т.н., а дори имаше и места където единството е променило блока и от панелна соц сграда е станал модерна и съвременна кооперация /надявам се да разбрахте метафората ми /.
Видяхме и единство и сила, но в това да направиш лошо на съседа си /и на мен да ми е зле, ама и на Вуте да не му е добре/. Да си хвърлиш боклука извън кофата или направо от балкона. Иначе казано единство и сила в това да не се прави нищо и да се саботира, ако някой иска да прави нещо.
Честит празник. Единството е сила, насочена в правилната посока тя прави чудеса. От две разделени княжества прави народ. Може би ни трябва малко повече вяра в силата на единството, за да видим резултатите.
Приятна празнична вечер!

Няма коментари:

Публикуване на коментар