вторник, 27 септември 2011 г.

Ето как стоят нещата в Пловдив


Здравейте,
Многото почивни дни свършиха, вече всички сме на работа. Време е да напиша нещо ново за нашия блог.
Срещам се с доста хора и чувам какви ли не мнения за професионалния домоуправител, за услугите, които предлагаме и за всичко свързано с общите части.
 Има хора, които много харесват услугите ни и стават наши клиенти.
Има и такива, които винаги знаят „най-добре”, някой винаги ги лъже и се опитва да ги измами. Не мога да им се сърдя, тъй като всички сме доста лъгани, но някак си сме свикнали все някой да ни е виновен. Не искаме сами да си помогнем, а чакаме. Когато се появи някой, който може да ни помогне, но иска някакво възнаграждение става страшно, но ако ни излъже и сам си вземе някой лев, този човек става едва ли не хитрец, в добрия смисъл на думата - „могъл взел”.

Искам за хората, които са скептично настроени да цитирам няколко фрагмента от публикация във вестник „Марица”, свързана с услугата професионален домоуправител.
„Седемдесет жилищни входа в Пловдив вече са наели платен домоуправител, който да управлява етажната им собственост и да решава междусъседските войни.”
„Срещу заплащане те намират хора за чистене на входа, грижат се асансьорите да са в изправност, плащат сметките за ток и вода на общите части, водят счетоводството на входа, както и събират парите за Фонд обновяване и ремонт на входа. Фирмите поемат ангажимент да организират общите събрания на блока, да ги представляват пред администрацията и дори да помагат при разрешаването на спорове между съседите.
Повечето, които ни търсят, са осъзнали, че някой трябва да се грижи за общия интерес във входа им и искат той да е външен човек, за да е безпристрастен както в събирането на средствата, така и във воденето на отчетността.”
„Много от хората все още не знаят, че се нуждаят от фирма като нас, тъй като има нови промени в Закона за управление на етажната собственост. А и един работещ човек не може да отдели нужното внимание и време да управлява цял вход.”
Разбира се, Пловдив е по-голям град от Благоевград, но не смятам, че там живеят различни хора от тези в Благоевград. Хора ходещи на работа и имащи същите проблеми.
Опитът доказва, че досегашното  управление на общите части не е ефективно, всички виждаме резултата от него /за жалост на повечето места той е разруха/. Може би вече е време за нещо различно при управлението на етажната собственост.
Все повече хора се доверяват на професионално управление на общи части.
Всеки може да направи избор за себе си.
Лека вечер.

Няма коментари:

Публикуване на коментар