сряда, 21 септември 2011 г.

В празнично настроение.


Здравейте,
Тази вечер е празнична. Утре празнуваме така изстраданата независимост на България. За правото да сме независими са платили много от предците ни и преди независимостта и след това.
Реших да не пиша по сериозни теми, защото всички сме настроени празнично. Събират се много почивни дни и всеки прави планове, събира багаж и подготвя почивката си.
Ще споделя какво прочетох в „Бг. Мама” на тема свързана с домоуправителите.
Една „Мама” е споделила какъв е нейният блок и какъв е домоуправителят:
„Живея в 13 етажно, вертикално село. Населено с обитатели, кой от кой по зъл и недружелюбен. Всички сме от широката шир на майка България, местни няма. Това допринася всеки да се бори за уважение, но не каква и да е борба, а борба, в която всичко е позволено. Най-голямо геройство е да не плащаш и да прецакаш комшията, ако отвиеш крушката на неговия етаж и му е тъмно трупаш точки.
В това „село” си имаме и пъдар. Той е пенсиониран старшина на около 55 г. Ходи със стара униформа. Когато се кара с някой на входа спокойно може да бъде чут на 13 етаж /все пак е бивш строевак/. На лошотията на хората той отвръща с двойна доза. Методите му са викане и скандали. Няма отчетност, а и никой не смее да пита.”
Нататък продължава с въпроси какво може да се направи, че да бъде сменен домоуправителя и как да се задължат хората да плащат.
Това е малко черен хумор, но се надявам да съм Ви разнообразил.
Лека вечер и приятен празник!

Няма коментари:

Публикуване на коментар